miercuri, 24 iunie 2009

Personalitati la indigo

Sometimes clients think they want the real you, but at the end of the day they don't. They want what they want you to be. They want you to be something else.


Magazinul acesta este chiar lumea noastra.Aceasta lume din ce in ce mai "handicapata". Iar clientii si angajatii suntem chiar noi. Rand pe rand...unul cate unul jucam ambele roluri. E ca in actorie. Mergi la teatru joci personajul pozitiv din piesa X, te schimbi si intrii la repetitiile de la piesa Y unde ai rolul negativ.
Dupa parerea mea,nu exista prototipuri. Nu exista oameni in totalitate rai si in totalitate buni. Nu mai traim intr-o societate cu ingeri si demoni. Cum am mai spus,traim intr-o lume "bolnava" ce are un mare "handicap", iar oamenii s-au schimbat si ei dupa ea,si invers.
Multi sustin ca prefera sinceritatea si ca urasc falsitatea. Ei vor ca oamenii din jurul lor sa fie ei insisi pentru ca accepta pe oricine asa cum este el. Ya riiiight !:))....sa fim seriosi!! Toti suntem foarte orgoliosi,tinem prea mult(poate) la propriile opinii.,concepte,viziuni. Daca avem produsul in mana, asa simplu fara niciun fel de ambalaj sau impopotanari, nu ne convine. Daca este mult prea aranjat..nici atunci nu este bine.



Nici noi nu stim ce vrem exact...ce asteptam de la ceilalti...dar mai ales ce asteptam de la noi. Ne-a intrat prea mult in sange dorinta de a fi mai presus de cel de langa, chiar daca pentru a reusi acest lucru trebuie sa mintim. Ne batuie prea mult intrebarile de genul : "Oare ce vor cred X si Y despre mine?" "Oare i-ar place lui X daca eu spun acum ...?" "Oare ar crede ca sunt.....daca zic....?" si toooot asa...sirul poate continua la nesfarsit.




Nu zic ca nu sunt oameni care chiar se "vand" asa cum sunt ei si nu le pasa de parerile celorlalti. Dar este atat de mic numarul lor incat ii pierzi printre miile de celelalte tipuri. La un moment dat cedeaza si ei,iar suprafata se omogenizeaza din nou,pana cand apare o alta astfel de "pata". Dar nu e panica...o inchit si pe ea repede,doar partea cealalta de balanta inclina cu muuuuult mai mult.




Dar niciodata nu e prea tarziu sa indreptam balanta asta. E greu dar nu imposibil.



Suntem in sec XXI. Sustinem ca suntem foarte evoluati. Atunci ar tre sa o dovedim prin a face un prim pas esential: sa ne acceptam asa cum suntem,cu defecte, calitati. Ca dupa sa ne putem concentra asupra problemelor mai grave. Nu sa ne ratacim prin confuzii de genul :
"Dar eu pana la urma cine sunt si ce vreau?"

Niciun comentariu: