vineri, 25 aprilie 2008

O poveste cu talc...

A fost o data o insula unde locuiau:Fericirea,Tristetea,Constiinta,Bogatia....si multe altele,printre care si Dragostea.Intr-o zi s-a anuntat ca insula se va scufunda,asa ca toti au inceput sa-si repare barcile si au plecat cat mai repede.Dragostea a ramas ultima.Ea a perseverat pana in ultimul moment.
Cand insula era aproape a se scufunda,Dragostea s-a decis sa ceara ajutor.Bogatia a trecut pe langa Dragoste intr-un vapor imens.Dragostea a spus:"Bogatie,ma poti lua cu tine?" Bogatia a raspuns:"Nu,nu pot.Am atata aur si argint de transportat,incat nu mai este loc si pentru tine."
Dragostea s-a decis sa intrebe Vanitatea,care tocmai trecea pe acolo intr-o frumoasa barca...."Vanitate,te rog ajuta-ma!" "Nu te pot ajuta Dragoste.Esti toata uda si mi-ai putea strica barca",a raspuns Vanitatea.
Tristetea trecea si ea pe acolo,asa ca...Dragostea ii cere si ei ajutorul:"Tristete,ia-ma cu tine,te rog!" "Ooo...Dragoste,sunt atat de trista,incat vreau sa fiu singura!"
Fericirea a trecut si ea pe acolo,dar era atat de vesela incat nici nu a auzit cand Dragostea i-a cerut ajutorul.
Dintr-o data,s-a auzit o voce:"Vino,Dragoste,te iau eu." Era un batranel.Dragostea s-a simtit atat de binecuvantata si atat de fericita,incat a uitat sa intrebe cum il cheama.Cand a ajuns pe uscat,batranelul a plecat urmandu-si calea lui.Dragostea,realizandcat de datoare ii este batranelului,a intrebat Constiinta,un alt batranel:"Cine m-a ajutat,cine a fost cel care m-a ajutat?" "Era Timpul"-a spus Constiinta.
"Timpul?!"-a spus Dragostea mirata. "Dar de ce sa ma ajute pe mine Timpul?"
Constiinta a zambit si a raspuns cu intelepciune:"Pentru ca numai Timpul este capabil sa inteleaga cat de valoaroasa si minunata este Dragostea".

~Sfarsit~

*mi-a placut mult povestea asta si am vrut sa o cititi si voi:D:p....stiu ca exista si scenariu de piesa de teatru bazata pe legenda asta ....e f tare:)...Enjoy it!:)

2 comentarii:

Bloo spunea...

imi place :X E pe langa frumoasa si foarte adevarata...timpul le intelege si le rezolva pe toate...de aia e asa inspaimantator..

ale spunea...

deci dragostea e lenesa si proasta. de ce nu s-a apucat si ea,ca toate celelalte sa-si construiasca o barca din timp?? vroia sa stea pe carca altora.eu o lasam,si cautam fericirea,sau intelepciunea (daca exista acolo) sau timpul,ca sa-l ucid >:)